Aanbod voor Kinderen

Workshops, Coaching & Therapie

De ontwikkeling van een kind

Wanneer een kind een voldoende stevige en veilige basis heeft meegekregen in de eerste vier jaar van het leven, dan geeft dat het doorgaans voldoende veerkracht om met latere problemen om te gaan.

Toch kan er altijd iets gebeuren wat er voor zorgt dat een kind een periode uit balans is en niet zo goed kan genieten van het leven.
Dat kan gebeuren als er iemand wegvalt waar het kind aan gehecht is, of wanneer een aantal problemen of nare ervaringen zich opstapelen.

Dan kan het soms fijn zijn voor een kind om even ergens anders te zijn, en met iemand anders dan de ouders te praten of iets creatiefs te doen. Iemand die het kind kan leren en kan helpen om te gaan met wat er speelt.

Een paar sessies Beeldende Therapie of Beeldende Coaching zijn voor een kind soms al genoeg om een enorme sprong te maken in de (tijdelijk) vertraagde ontwikkeling.

Het verschil tussen Beeldende Coaching en - Therapie

Als je door je probleem niet goed meer kunt functioneren in het dagelijks leven dan heb je therapie, in de vorm van intensievere begeleiding nodig. Dit kan voor korte of langere tijd zijn.
Wanneer je zelfstandig goed functioneert kan coaching, iets minder intensieve begeleiding, voldoende zijn. Maar het kan ook zijn dat je in je dagelijks leven wel goed functioneert ene toch behoefte hebt aan intensievere begeleiding., in de vorm van therapie.
Beeldende Therapie wordt deels vergoed, Beeldende Coaching moet jij (of je werkgever) helemaal zelf betalen.