Workshop Gebedsmolen

Een Gebedsmolen is een boeddhistisch ritueel object. Het is een cilindervormig blik met daarin op papier geschreven gebeden of wensen (Wensmolen). De molen kun je om zijn as laten draaien door het gewichtje aan het touwtje, dat aan de cilinder is bevestigd, met de klok mee te bewegen.
De gedachte hierbij is dat je de positieve wensen of gebeden op deze manier naar alle windrichtingen over de wereld verspreid. Dit heeft een positief effect voor alle levende wezens, en in het bijzonder voor degene die deze wensen of gebeden verspreidt.

Wat ga je doen in deze workshop?

In deze workshop ga je vormgeven aan je eigen wensritueel door het maken van jouw persoonlijke Gebedsmolen of Wensmolen. We bespreken de psychologische,  therapeutische en/of spirituele kracht van het doen van een wens. Je formuleert je persoonlijke wensen voor jezelf en als je wilt ook voor anderen. Wat je hiervan deelt of voor je houdt geef je zelf aan.

In een les maak je een kleine handmolen, in twee lessen een, wat grotere, op zichzelf staande wensmolen in een houten frame.
De basis van de wensmolen is wegwerpmateriaal zoals hout en blik. Met daarbij diverse creatieve materialen (papier, stof e.d.) om de wensmolen te bekleden en versieren.
De workshop is erg rustgevend en gezellig tegelijk.

Voor deze workshop heb je geen enkele kennis of ervaring nodig met creatieve technieken.
Dat maakt de workshop geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus.
Je kunt een, twee of drie lessen volgen.

Kosten:            € 25,- per les van 2 uur, inclusief wensmolen, materiaal, koffie en thee.

Locatie:            Art 4 Energy,  Amsterdam (Zuid, Europaplein bij de Rai) 

Aanmelden:    Aanmelden kan (vanaf 2 personen) telefonisch of per email.
Email:               art4energy.nl@gmail.com

Telefoon:         06 - 4266 39 25

Deze workshop is te bestellen als activiteit voor je vrienden, gezin/familie of team.